به گزارش مشرق، محمدرضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به «نقاط قوت و ضعف بودجه ۱۴۰۴ برای پروژههای عمرانی»، گفت: بودجه ۱۴۰۴ که دولت تقدیم مجلس کرد ۴۰ درصد نسبت به سال قبل افزایش پیدا کرده است. معنی آن این است که با تورم حدود ۴۰ درصد بودجه ۱۴۰۴ عین بودجه ۱۴۰۳ است. پس افزایشی در عملکرد نداریم.وی ادامه داد: موضوع دوم آن است که مبنای بودجه باید برنامههای بالادستی باشد یعنی برنامه هفتم. ما بودجه را برشی از برنامه هفتم نمیبینیم. یعنی احکامی که در برنامه هفتم آوردیم و هدفگذاری که انجام دادیم در بودجه ۱۴۰۴ نیست.رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: احکامی درمورد ساخت مسکن، نوسازی ناوگان حملونقل ریلی و جادهای، توسعه بنادر، صنعت حملونقل هوایی و بودجه در برنامه هفتم صادر شده، اما هیچکدام این از احکام در بودجه ۱۴۰۴ وجود ندارد. رضایی کوچی با بیان اینکه برنامه هفتم توسعه در بودجه ۱۴۰۴ نیست، گفت: در واقع بودجه سال آینده برشی از برنامه هفتم نیست. عملاً ادامه بودجه سال قبل است. عددها را تغییر دادیم بعضی از عددها را کمتر و برخی را بیشتر کردیم. تغییر خاصی بودجه نکرده است. ضمن اینکه نتوانسته برنامه هفتم که بهاصطلاح مسیر توسعه کشور است در بودجه آورد.وی ادامه داد: این یک ضعفی برای دولت و بودجه است. ما به عدد رشد ۸ درصدی که قسمتیاش برمیگردد به رشد حملونقل و مسکن نمیتوانیم برسیم. مگر آنکه اصلاحش کنیم.
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما در کمیسیون عمران با دستگاه اجرایی تکبهتک نشست گذاشتیم و احکامی را نوشتیم که به اجرای بندهایی از برنامه هفتم در بودجه کمک دهیم. درواقع اکنون کمیسیون عمران و مجلس باید این کار را انجام دهد دولت این کار را انجام نداده است.
رضایی کوچی با اشاره به پیشنهادات کمیسیون در بودجه، گفت: کمیسیون عمران پیشنهاد داده که به دولت اجازه دهیم زمینهایی که در اختیار دارد با پیمانکاران و تولیدکنندگان مسکن تهاتر کند. کمیسیون اجازه تهاتر را برای پروژههای عمرانی، شبکههای ریلی و ساخت مسکن به دولت داده است.
وی اظهار کرد: کمیسیون عمران در موضوع تسهیلات بانکی که اکنون بانک مسکن بهعنوان بانک اصلی ساخت مسکن محسوب میشود ۱۰۰ همت افزایش سرمایه دادیم. البته در سال قبل هم آورده بودیم، اما هیچ کاری انجام ندادند. در حال تعریف مکانیزمی هستیم که با این ۱۰۰ همت افزایش سرمایه بانک مسکن شکل گیردرئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در خاتمه گفت: چون تنها بانک مسکن در حوزه مسکن سرمایهگذاری میکند. بانکهای دیگر به تعهداتشان کمتر از ۱۰ درصد عمل کردند. در واقع اصلاً وام پرداخت نمیکنند. ما این سقف یا افزایش سرمایه بانک مسکن را با تعریف مکانیزمهایی عملیاتی میکنیم. دولت این کار را نکرده است که خروجی آن در تسهیلات حوزه مسکن بیاید.